Paard & Wagen

Jaren geleden, toen ik nog maar een klein meisje was filmde ik al de wedstrijden van mijn moeder met paard en wagen. Later kreeg ik de kans om bij de filmclub op mijn middelbare school te gaan en zo groeide mijn liefde voor film. Nadat ik besefte dat film geen hobby hoefde te blijven ben ik Audivisual Media gaan studeren aan de HKU en heb ik mijn eigen bedrijfje opgericht:

- Perfect Movies -

Nu filmen we niet meer met een camera op vhs bandjes maar met moderne apparatuur. En de wedstrijden van mijn moeder, die film ik nog steeds.

2012... Het begin

Perfect Movies is opgericht in januari 2012. Het was toch wel spannend om deze stap te nemen. In de eerste jaren zorgde dit ervoor dat ik geen saaie bijbaan hoefde te zoeken naast mijn studie en diverse leuke opdrachten heb gedaan voor uiteenlopende bedrijven. Tegenwoordig is Perfect Movies aan het groeien richting een volwassen bedrijf wat uit haar kinderschoenen wil stappen.

Anno 2016

We gaan alweer richting ons eerste jubileum toe. Over een klein half jaartje bestaan we namelijk 5 jaar! Ik heb nu al trek in de lekkere taart die ik dan ga bakken, hmm. Afgelopen juni hebben we de korte kinderfilm Onderbeds opgeleverd wat een super leuke film is geworden. Persoonlijk ben ik erg trots op het eindresultaat waar we met een kleine 50 man aan gewerkt hebben. De komende tijd wordt de distributie in gang gezet en zal deze film o.a. op diverse festivals vertoond gaan worden. Nu dit mega project is afgerond zijn we weer opzoek naar nieuwe opdrachten. Ik ben benieuwd wat de toekomst ons zal brengen..

Duurzaam

Projecten kan je op vele manieren realiseren. Op welke manier wij dit dan ook doen, het zal altijd op een zo duurzaam mogelijke wijze zijn. Wij hebben respect voor de natuur en het milieu! "Green film making" is een kleine aanpassing met een groot effect. Dat betekend concreet dat wij onder andere: zoveel mogelijk paperless werken, groene stroom op kantoor gebruiken, er geen wegwerp plastic te vinden is, we het liefst led aanzetten, afval scheiden en zo weinig mogelijk CO2 proberen uit te stoten. Ik zeg altijd: "Waarom je principes op het werk overboord gooien als je ze ook kan integreren."

"Ik ben"

Ik ben Kim van Schooten de eigenaresse van Perfect Movies. Recent afgestuurd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met de opleiding Audiovisual Media als producent en trots op hetgeen ik nu allemaal al voor elkaar heb weten te krijgen. Mijn passie voor film is rond mijn 12de ontstaan en sindsdien heb ik allerlei verschillende soorten films gemaakt in diverse functies. Geen uitdaging ga ik uit de weg, niets is te moeilijk en overal sta ik voor open. Wil je dat ik een bedrijfsvideo voor je maak? Je bruiloft film? Een workshop geef aan de klas? Een event registreer? Je kan het zo gek niet bedenken of wij kunnen het leveren. Ja, Perfect Movies heeft geen werknemers maar film maken doe je niet alleen. Dus voor elk project verzamel ik de juiste crew om mij heen zodat we alles aan kunnen. Heb jij een idee? Dan zullen wij het voor je verfilmen.